Foto: Kabe

Nästa artikel
Kabe Nyheter Husbil
2016

Kabe Nyheter Husbil

Publicerad 24 juli 2015 (uppdaterad 24 juli 2015)

Foto: Kabe

Alla husbilar från Kabe får nu ett yttre med den tredimensionella dekoren Innovation Design. En annan nyhet är storsäljaren Classic 740 där det tillkommer en ny planlösning.
Husbil. En av de viktigare nyheterna från Kabe är att populära Classic-serien utökas med en ny planlösning. Classic är Kabes smidiga instegsbil som är lite enklare utrustad och inte lika bred (2410 mm) som de större syskonen (2500 mm).

Nya Classic 740 LXL har en fransk dubbelsäng längst bak, alltså placerad mot ena långväggen och badrummet på andra sidan. Det ger en öppen planlösning men det kan vara jobbigt att kliva ur sängen för den som ligger längst in. Det har Kabe dock löst genom ett upphöjt golvutrymme vid sängens fotända.
 
– Vi är stolta över att kunna erbjuda ett så heltäckande modellprogram. Nykomlingen för i år, Classic 740 LXL, har dubbelsäng och praktiskt vinkelkök som ger ett mycket effektivt utnyttjande av Classic-bilens totalbredd på 241 cm, förklarar Mikael Blomqvist, teknisk chef och vice vd på Kabe.
 
Vidare har 740 LXL ett centralt placerat vinkelkök med en spis där de tre lågorna är placerade på rad för bättre arbetsytor. Spisens täcklock är delbart för extra avställningsyta. Diskhon är nedsänkt i diskbänken vilket gör det lättare att hålla rent runtom.
 
Halvintegrerade 780-modellen som även finns med nedsänkbar taksäng (crossover på Kabe-språk) har från 2016 fått ett längre axelavstånd 4700 mm för bättre vägegenskaper. Dessutom ges då möjlighet att montera ALC-systemet från Al-Ko som är ett mekaniskt/hydrauliskt nivåsystem för ökad fjädringskomfort och stabilitet.
 
Till 2016 kan helintegrerade i810 beställas med tandemaxel och en totalvikt på fem ton och möjlighet att uppgradera till 5,5 ton som tillval.

– Totalvikten för en Kabe i 810 med enkelaxel är 4500 kilo. Vi tror att tandemaxeln, som är standard på den större helintegrerade modellen i910, kommer att bli ett uppskattat alternativ för många av våra kunder som vill öka lastförmågan i sin husbil utan att behöva gå upp i storlek, säger Mikael Blomqvist, teknisk chef och vice vd på Kabe.

När det gäller inredningen så finns en del nyheter, mest intressant är det elektriska centrallåset för låsning av alla skåp och lådor i husbilens kök. Det låses när bilens motor startas och låses upp när motorn stängs av. Funktionen finns från 2016 på Travel Master 880 och helintegrerade i910.
 
Vidare finns en del annat spännande som elektriska markiser på de större modellerna och en router som ihop med Kabes egen app gör att man kan styra många funktioner via sin smartphone.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.