Foto: Kabe

Nästa artikel
Kabe Nyheter Husvagn
2016

Kabe Nyheter Husvagn

Publicerad 24 juli 2015 (uppdaterad 24 juli 2015)

Foto: Kabe

En ny planlösning med tvärställd queenbed, nya detaljer invändigt och utvändigt samt ett nytt tillvalspaket skräddarsytt för fricamping hör till några av Kabes nyheter på vagnsidan.
Husvagn. GLE B16 är en helt ny planlösning som kan fås i alla Ädelsten- och Royalvagnar från storlek 560 och uppåt. B16-planlösningen innebär att vagnen får ett sovrum längst bak med en bred dubbelsäng placerad på tvären. Tvärställd queen-bed alltså. Det finns därmed gott om plats att gå runt sängen och det går att kliva i och ur från båda hållen.
 
Vid fotänden finns även ett stort fönster vilket ger trevlig utsikt liggande i bädden.
– Det här är ett upplägg som efterfrågats av flera av våra återförsäljare. De träffar Kabe-ägare som berättar hur deras optimala husvagn skulle kunna se ut och vi försöker alltid vara lyhörda och ta med olika synpunkter och önskemål i vårt utvecklingsarbete, säger Mikael Blomqvist, teknisk chef och vice VD på Kabe.
 
Andra nyheter på vagnsidan är att den tidigare valnötsfärgen på snickerierna utgår och ersätts av ”Camargue Oak” som är en ljusare träinredning vilket ska ge en modernare känsla. Vidare får Classic-vagnarna en ny sänggavel med inbyggd belysning.
 
Den stora förändringen är ny utvändig design. Samtliga husvagnar har fått en ny, trefärgad plåt, där ett grått band skapar en distinktare övergång mellan det röda Kabe-bandet och den vita plåten.
Classic-vagnarna har fått en helt ny bakgavel med nya baklyktor som på de dyrare vagnarna. Numera finns slätplåt som tillval till Classic-vagnarna.
 
Utvändigt får Royal och Imperial en uppdaterad frontdesign med mjukare övergång mellan tak och framvägg. Imperial får dessutom en dropprofil med belysning.
 
Vidare kommer en nyhet för de som gillar att resa med sin vagn och det är att Royal 630 nu kan beställas med tandemaxel och totalvikten 2100 kilo.
 
Sist men inte minst är ”Smålands-paketet” en intressant nyhet på tillbehörssidan. Det är gjort för dem som gillar att vildcampa och inte vara så beroende av campingplatser som Kabe själva uttrycker det. Paketet innehåller solceller på 150W, Kabe Air Vent och ett 115 Ah batteri.
 
– Det finns mycket att berätta om 2016 års husvagnar. Flera av våra större enkelaxlade vagnar kan till exempel beställas med tandemaxel, förstärkt chassi och en totalvikt på 2800 kilo. Vi kan också erbjuda elektriska stödben som tillval till vagnar med 250 cm bredd, berättar Mikael Blomqvist i ett pressmeddelande från Kabe.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.