Nästa artikel
Kabe pausar tillverkningen och stoppar utdelning
NYHETER

Kabe pausar tillverkningen och stoppar utdelning

Publicerad 28 mars 2020 (uppdaterad 28 mars 2020)
Husvagns- och husbilstillverkaren Kabe i Tenhult pausar sin produktion i två veckor och stoppar även aktieutdelningen.
Både husbil- och husvagnsfabrikerna berörs i minst två veckor och över 300 anställda påverkas, skriver Jönköpingsposten. På Kabes hemsida finns följande pressmeddelande där de meddelar att de stoppar en tidigare föreslagen aktieutdelning:

"Konsekvenserna av Covid-19 utbrottet påverkar Kabe-koncernen och det finns en betydande risk för ekonomisk inverkan på koncernen. Till följd av den föränderliga situation som råder är det för tillfället inte möjligt att förutse varaktigheten eller omfattningen av hälsokrisen och därför inte heller dess potentiella inverkan.

Kabe-koncernen och dess kunder, leverantörer och övriga samarbetspartners arbetar systematiskt för att minimera konsekvenserna för koncernen och dess partners. Produktion sker nu enbart av sedan tidigare kundsålda produkter. Även en rad övriga åtgärder är genomförda, bland annat avseende bemanning, framtida produktionsvolymer, finansiering samt inköp

Under gårdagen beslutade styrelsen att dra tillbaka det tidigare kommunicerade utdelningsförslaget till årsstämman den 12 maj 2020 på 2 kronor per aktie. Det är för att säkerställa att koncernen står sig i nuvarande omvärldsläge."

Missa inte bildspelet från Kabes fabrik! H&H rekomenderar ett fabriksbesök när produktionen drar igång igen.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.