Nästa artikel
Kabe släpper bilder på nyheterna 2024
2024

Kabe släpper bilder på nyheterna 2024

Publicerad 9 augusti 2023 (uppdaterad 16 augusti 2023)
Kolla in nya, snygga inredningsdetaljerna i Kabes husvagnar och husbilar.

Nu släpper Kabe första bilderna från 2024 års nyheter.

Det handlar om nya fräscha detaljer som inte bara är snygga, utan även praktiska. 

Inför 2024 lanseras nya modeller, som premiärvisas på Noliamässan nu i dagarna. Till exempel nya i790 LQB, en husbil i 790-längd med smarta sänglösningar som ger plats för fem sovande. Den kommer att finnas både i Crown och Imperial-utförande.

Av pressmeddelandet framgår också att Kabe är Sveriges mest sålda husvagnsmärke med en marknadsandel på 25 procent och den tredje mest sålda husbilsmärket i landet, med en andel på åtta procent under det första halvåret 2023. 

Kolla in de andra detaljerna som lyfter Kabes modeller:

 

Imperial i ny skrud.

Estate har fräschats upp.

Royal i mysläge.

Flera av husvagns- och husbilsmodellerna får en uppdaterad exteriör, med dekor som trycks direkt på plåten. Det handlar om Imperial-serien, Royal och Ädelsten. Plus husbilarna i Royal, Crown- och Imperialserierna.

Mörkt trä, ljusa luckor och fräsch klädsel kännetecknar 2024 års modeller.

Ny, snygg köksblandare.

Inredningen fräschas också upp med en ny lite mörkare träfolie, Atlas Zeder, som kontrasteras med ljusare färger på golv, köksluckor, bord och bänkar i såväl husvagnar som husbilar.

Estatevagnen förses med en ny taklucka och samtliga 24-modeller får en modern köksblandare med metallhandtag.

Lancaster heter nya klädseln som lanseras 2024.

Ny klädsel i konstläder med baksida av återvunnet läder är både snygg att titta på och lätt att hålla rent. Kollektionen kallas Lancaster och går att välja i flera nyanser.

Mörkt trä, ljusa luckor, generöst med sittplats och ny design på överskåpen.

Sovdel i nya färgskalan.

Lätt rundade luckor till överskåpen, med inbyggd belysning är en nyhet.

Husvagnar

Från och med modellåret 2024 går det att få Ametist 560 GLE, Safir 600 GLE och Onyx 630 GLE med en centrerad queenbed som kan nås från båda sidor.

I Royal och Imperialmodellerna går det från och med nästa år att välja en variant med stort vinkelkök och rymlig soffa. Modellen har också Kabes klassiska badrumslösning med duschkabin längst bak i vagnen. Den nya modellen kallas 740 CTDL.

Överskåp med mjukt böljande linjer och inbyggd belysning är nytt i Ädelsten-, Royal - och Imperialhusvagnarna. Estate får också nya överskåp med folien Grau med en svart rand.

Kabe Novum kommer som lättviktare under 2024.

Nya i790 LQB, har smart planlösning med många bäddar.

Husbilar

Kabe Novum kommer under nästa år i en ny variant, som har en lägre totalvikt: 3,5 ton. Den kan med andra ord köras med vanligt B-körkort. Modellen kan beställas med en nedsänkta taksäng över dinetten.

Den 7,9 meter ånga i790 LQB, som finns i Crown-, och Imperialutförande, är en nyhet med queenbed, nedsänkbar dubbelsäng över framstolarna och bäddbar dinett. Alltså sovplats för fem.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.