Bild
Nästa artikel
Kabes nya plåtismärke Affinity

Kabes nya plåtismärke Affinity

Nyheter

Ska man slå sig in på den europeiska husbilsmarknaden idag måste man ha något helt eget eller vara superbilliga. Det nya Kabekontrollerade bolaget satsar på det första med Affinity.

På CMT-mässan i Stuttgart som nyligen slog upp dörrarna finns något helt nytt, inte minst ur svensk synvinkel. Ett kort stenkast ifrån huvudentrén står nämligen en Affinity. Det är ett helt nytt varumärke som Kabe huvudsakligen står bakom, de är huvudägare i det polska bolag som tillverkar husbilarna. 
 I grunden handlar det om en skåpbil med hög kaross men bilens midja buktar ut en aning vilket beror på att valda delar av karossen är ersatt med annat material för att öka den invändiga volymen. Det är ett vanligt grepp för att exempelvis ge mer sängyta, men i denna bil tas det ett steg längre. 
 Affinity har en fransk säng som kan hissas upp för att erbjuda ett högt förvaringsutrymme för exempelvis cyklar. Det finns även ytterligare två sängplatser i en helt ny sänglösning i främre delen av bilen. Köket är vinkelformat och placerat bakom sittgruppen och badrummet ett kompakt yteffektivt sådant. Kika på bilderna för att få ett helhetsintryck av Affinity. 


Fakta:
Längd: 636 cm
Höjd: 280 cm
Bredd: 220 cm
Ståhöjd 196 cm
Bältade platser: 4
Sängplatser: 4
Isolering: 20 mm
Takluckor: 3
Spislågor: 2
Kylskåp: 90 liter- kompressor
Dubbelgolv: 15 cm
Sängmått: 129 x 192, 67 x 182, 67 x 182
Totalvikt: 3500 kg
Tjänstevikt: 3050 kg
Lastvikt: 450 kg

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.