Bild
Nästa artikel
Kaffeteriet vinner Årets Längs Göta Kanal-företag

Kaffeteriet vinner Årets Längs Göta Kanal-företag

NYHETER

För åttonde året i rad delas priset för årets Längs Göta Kanalföretag ut. Utmärkelsen går i år till Kaffeteriet i Borensberg, en ställplats som även kammade hem Husbil & Husvagns pris för Årets ställplats 2015!

För att uppmärksamma och belöna framgångsrika företag längs Göta kanal delar företagsnätverket Officiell Partner Göta kanal ut priset "Årets Längs Göta kanalföretag". I år delades priset ut till en tidigare vinnare i Husbil & Husvagns utmärkelse Årets Ställplats, med andra ord en plats som fler än våra läsare uppskattar!

Kaffeteriet har funnits sedan 2014 då Catharina Rodling och Jonas Nilsson startade upp sin verksamhet i det ombyggda magasinet i gästhamnen i Borensberg. De driver idag både café och ställplats i Borensberg.

Motiveringen till den nya utmärkelsen lyder: 

Kaffeteriet har tagit en självklar plats i Borensbergs hamn, varit lyhörda för marknadens behov och utvecklat både caféverksamheten och ställplatsen till en ny dimension. Med året runt-öppet och inbjudande, kreativa aktiviteter, som de också sprider på sociala medier, marknadsför de Göta kanal och har skapat sig ett namn både på orten och längs kanalen. 
Catharina bidrar aktivt till Officiell Partner Göta kanal genom både erfarenhetsutbyte, sitt utmanande och analyserande tankesätt och sitt stora engagemang.

En överraskad Catharina Rodling kommenterade utmärkelse

– Vilken överraskning. Vi är så stolta för utmärkelsen, det är ett kvitto på att vi jobbar åt rätt håll. Detta ger oss en riktigt bra kick för ytterligare kliv framåt.

Nätverket Officiell Partner Göta kanal består av 50 företag som verkar i besöksmålet Göta kanal. Medlemmarna i nätverket samt kommunerna längs Göta kanal har kunnat nominera företag till utmärkelsen och vinnaren har röstats fram av en jury som bestått av representanter från turismnäringen i Västergötland och Östergötland, förra årets vinnare och en representant från AB Göta kanalbolag.

Fakta Borensberg

Ställplats Kaffeteriet, Borensberg 19 platser varav 15 med el och 4 utan el på ett läge alldeles invid Göta Kanal och Kaffeteriet där även Borensbergs turistbyrå inryms. 
Kostnad:
 185 kr utan el och 200 kr med el inkl. alla faciliteter i servicehuset. 
Övrigt: nybyggt servicehus i två plan med hiss samt duschar, tvättstuga, wc. (deposition av servicekort 100 kr) Ute finns minigolfbana, grillplats och tömning av grå- och svartvatten (latrin) samt fyllning av vatten. 5 bokningsbara platser. Precis intill finns Kaffeteriet med kafé och servering där betalning sker med kort eller kontant. Turistbyrå i samma byggnad. 
GPS: N 58° 33' 32" E 15° 16' 48" 
Kontakt: Kaffeteriet 0141-756 556 eller kaffeteriet@gmail.com 
Hemsida:
www.facebook.com/kaffeterietgotakanal
(Husbilar, el, soptömning, gråvatten, latrin, wc, hwc)

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.