Bild
Nästa artikel
Kalmar är Sveriges Husbilsvänligaste kommun 2017

Kalmar är Sveriges Husbilsvänligaste kommun 2017

NYHETER

Kalmar har röstats fram som Sveriges Husbilsvänligaste kommun 2017. Priset delades ut i Kristinehamn idag.

Bakom omröstningen står Husbilsklubben.se, som är Sveriges största husbilsklubb med mer än 14 000 medlemmar. Det är medlemmarna själva som har nominerat kommuner som de upplever som husbilsvänliga. De har tittat på allt från ställplatser och service till hur husbilsgäster blir bemötta i kommunen.

Kalmar nominerades även förra året, men hamnade då på andra plats efter Mariestad. Årets finalister var, förutom Kalmar, Haparanda, Karlskoga, Lidköping och Öckerö.

– Vi är mycket glada för den fina utmärkelsen! De senaste åren har Destination Kalmar och Kalmar kommun jobbat strategiskt för att skapa centrala platser, där husbilar kan stå antingen för ett kortare besök eller för att övernatta. Det finns mer som vi vill göra, så vårt arbete kommer att fortsätta framöver, säger Stefan Larsson på samhällsbyggnadskontoret.

– Vi vill att våra husbilsgäster ska känna sig välkomna och få en minnesvärd upplevelse i Kalmar, tillägger Stefan Johnson, turistchef, Destination Kalmar.

Vinnare genom åren
2017 Kalmar
2016 Mariestad
2015 Kristinehamn
2014 Ystad

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.