Bild
Nästa artikel
Kalmar satsar på kusten

Kalmar satsar på kusten

Nyheter

Kalmar kommun satsar 21 miljoner kronor på att göra Kalmars kust mer tillgänglig. Kalmarsundsbadet får ett lyft redan sommaren 2013.

Under en treårsperiod satsar Kalmar kommun sammanlagt 21 miljoner kronor på att göra Kalmars kust mer tillgänglig för invånare och besökare. Nu är det klart att nästa stora satsning görs vid Kalmarsundsbadet, som får ett ordentligt lyft inför sommaren 2013.
– Kalmar ska bli bättre på att lyfta fram och öppna upp närheten till vattnet. Det är intentionen både i den fördjupade översiktsplanen för Kvarnholmen och den kommunövergripande översiktsplanen. Kalmar ska bli bryggornas och strandpromenadernas stad. Det kommer att uppskattas både av Kalmarborna och av dem som besöker vår vackra stad, säger Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun.
Flera bra idéer finns. Förra året tog Destination Kalmar fram en idékatalog med sammanlagt sju projektidéer för att göra Kalmar till en attraktivare kuststad. Ambitionen är att förverkliga ett eller ett par projekt per år under en treårsperiod. 2012 genomfördes en satsning i Kalmar Gästhamn. Dessutom fick Kalmar en helt ny badplats mitt i stan, Vågbrytarbadet som ligger intill KalmarSalen och Kalmar läns museum. Den nya badbryggan, som invigdes förra veckan, kommer också att kunna användas vid evenemang. Exempelvis var det här starten för Ironman Kalmar Sweden gick i lördags.
Nästa projekt som står på tur är alltså Kalmarsundsbadet, strax söder om Kalmar Slott.
– Bryggan förlängs och avslutas med en mötesplats med Kalmarsund. Dessutom kommer bryggan att förses med en ny handikappramp, nya badtrappor och belysning, berättar Bengt Skoog, Destination Kalmar.
– Det blir också en ny barnbadvik; en långgrund lagun med fin sandbotten, som gjord för långa dagar med hink och spade, tillägger han.
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Suss Andersson
2012-08-26 17:53

Då kan man ta en tur till Kalmar med Skalman till sommaren!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.