Nästa artikel
Karlskrona ger husbilister längre säsong
NYHETER

Karlskrona ger husbilister längre säsong

Publicerad 2 augusti 2019 (uppdaterad 2 augusti 2019)
Trycket på ställplatserna runt om i Sverige är stort och utöver antalet platser utnyttjas de även allt längre under säsongen. Nu tar Karlskrona ett välkommet steg när de förlänger ställplatsens tidsperiod.

Det är Blekinge Läns Tidning som skriver att Karlskrona kommun har en ställplats i Handelshamnen som under sommaren utökas från 24 platser till 52. Dessa skulle enligt den tidigare planeringen nu i helgen dragits ned till de ursprungliga 24 platserna men så blir det inte. Kommunen kommer att behålla de det utökade antalet platser till den 18 augusti.

Karlskrona skriver själva på sin hemsida om sin trevliga stad på följande lyriska sätt:

En idyll anno 1600 som även kallas ”De tusen rosornas by”. Ett riktigt smultronställe för båtfolk, mc och bilburna besökare. Känn doften av rosor och hav, vandra på den mäktiga muren som ramar in byn och minner om den forna dansktiden. Ta ett dopp från piren eller vid någon utav badplatserna. Sitt på kajen och njut av båt – och folklivet i hamnen. Här finns flera mysiga caféer och matställen.

I Kristianopel finns små butiker, restauranger och omtyckta caféer. Bor gör man på campingen, i gästhamnen, i stugor eller i rum på bed & breakfast.

Att ställa bilen och strosa omkring bland de små trähusen där rosorna dignar i trädgårdarna är det bästa sättet att uppleva Kristianopel. Känn dofterna av rosor och hav. Slå dig ner på en bänk i hamnen och titta ut över vattnet där du kan ana Ölands södra udde i horisonten.

Vill du se byn lite från ovan kan du gå runt delar av byn uppe på den mäktiga, gamla ringmuren. Utsikten är fantastisk!

...

Att kommunen nu tar detta initiativ genom att behålla det större antalet platser på ställplatsen under två veckor gör troligen att fler får en positiv bild av Karlskrona som besöksmål.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.