Bild
Nästa artikel

Kläppens camping översvämmad

NYHETER

Fler än hundra husvagnar har drabbats av det stigande vattnet från Västerdalsälven som satt Kläppens camping under vatten natten till söndagen.

Flera media rapporterar om den kaotiska situation som uppstått efter det att delar av Kläppens fullbelagda camping översvämmats av Västerdalälven. Campingen är en populär vintercamping med sin närhet till skidbackar.

Flera tidningar som varit på plats rapporterar om en kaotisk situation när det snabbt stigande vattnet tvingade folk att vada i det iskalla vattnet för att lossa förtält så att den traktor som lyfte upp husvagnarna på den torra delen av campingen kunde göra sitt jobb. Vattnet steg mycket snabbt och en campare berättar för Aftonbladet att det rörde sig om 7-8 meter inåt campingen på 20 minuter. Han säger vidare att det rådde rena krigssituationen och att båtar användes för evakueringen.

Enligt prognoserna är kulmen nådd men för många husvagnsägare är skadan redan skedd även om inte alla drabbats lika hårt.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.