Nästa artikel
Knaus börsintroduceras
NYHETER

Knaus börsintroduceras

Publicerad 2 september 2020 (uppdaterad 2 september 2020)
En ny stor affärshändelse är på gång inom fritidsfordonsbranschen i och med att Knaus Tabbert introduceras på Frankfurt Stock Exchange. Detta sker i ett läge när den europeiska marknaden växer kraftigt och kapital behövs för fortsatt tillväxt.

Det är inte länge sedan Erwin Hymer Group köptes upp av Thor Industries och nu är det dags för Knaus Tabbert AG att förstärka sin position genom att söka kapital på börsen. De nya pengarna ska användas till produktionsexpansion i bland annat Ungern.

Kapitaltillskottet ska bli 20 miljoner euro samtidigt som HTP Investments 1 BV, Catalina Capital Partners B.V. och Palatium Beteiligungsgesellschaft mbH säljer en del av sitt innehav.

2019 omsatte koncernen 780,4 miljoner euro och den årliga tillväxten har legat på 15 procent sedan 2017.

VD Wofgang Speck på Knaus Tabbert AG skriver i pressmeddelandet att bolaget tror på en fortsatt snabb expansion inom både husbilar och husvagnar och att pengarna även behövs för att vidareutveckla produkterna. Eftersom de redan nu ligger på gränsen av vad deras anläggningar klarar av att producera behövs även nyinvesteringar för att öka kapaciteten.

Den tyska branschorganisationen CIVD förutspår en årlig tillväxt för hela branschen på fem procent fram till 2025.

Knaus Tabbert AGs ungefär 3 000 anställda producerade under 2019 drygt 26 000 husbilar och husvagnar av fabrikaten Knaus, Weinsberg och Morelo samt hyr även ut under namnet Rent and travel.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.