Nästa artikel
Knaus Boxstar Lifetime XL
2020

Knaus Boxstar Lifetime XL

Publicerad 21 juni 2019 (uppdaterad 21 juni 2019)
Nu kommer Knaus med två nya plåtisar som passar barnfamiljer. Tack vare det nydesignade högtaket ryms fyra sovande i riktiga och bekväma bäddar.

 
Plåtisar har sällan plats för fler än 2 eller 3 personer och då består oftast den tredje platsen av en något som kan kallas nödsäng. Det finns dock några undantag och till årsmodell 2020 visar Knaus sin nya serie Boxstar XL. Till att börja med kommer två versioner 600 Street XL (tvärbädd) och 600 Lifetime XL (långbädd). 

Koncernen har tidigare haft högtaksmodeller i syskonmärket Weinsberg och nya Knaus Boxstar XL har en takförhöjning som påminner om dessa.
Tack vare det höga taket ryms faktiskt dubbla långbäddar i modellen Lifetime XL som bara är 6 meter lång. Dels baktill enligt tradition och dels taksängen, båda bäddas alltså i bilens längsled. Street XL har tvärbädd i aktern vilket ger mer utrymme till toalett och sittgrupp men i taket finns samma taksäng som i Lifetime XL.

Taksängen har förutom små sidofönster också fönster i taket så det blir gott om ljusinsläpp för de som sover där uppe. Eventuella barn lär nog trivas bra också med den utsikt som erbjuds. Barnen som sover i taksängen kan också ligga och se tv då den kan hissas upp och ner beroende på om man sitter i sittgruppen eller ligger i taksängen.

Förutom att det höga taket ger plats för fler sovande i riktiga sängar så passar denna plåtis också utmärkt för riktigt långa personer då ståhöjden är långt över 2,3 meter. Sist men inte minst ger högtaket fördelen att överskåpen kan byggas betydligt större och ge mer förvaring.

Andra spännande detaljer med Boxstar XL är exempelvis den indirekta belysningen. Som tillval kan man dessutom få belysningen i olika färger som kan styras med en fjärrkontroll. Nackdelen med högtak kan annars vara att tillbehör som AC, solceller och antenn bygger väldigt mycket på höjden men enligt uppgift ska taket ha "försänkningar" på strategiska platser för att dessa tillbehör ska passas in bättre. 

Missa inte bildspelet eller filmen!
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.