Nästa artikel
Knaus Live Wave
NYHETER

Knaus Live Wave

Publicerad 20 mars 2018 (uppdaterad 20 mars 2018)
Knaus ger sig in i ett helt nytt prissegment med nya serien Live. Vi kollar in en populär modell med långbäddar och taksäng. Missa inte bilderna!
Live Wave är den första husbilen ut av tre modeller i Knaus nya serie Live vilket är prispressade versioner av tillverkarens populära husbilar. Live Wave är en variant av den populära Sky Wave och det är en bil med taksäng över sittgruppen, perfekt för en barnfamilj. Som standard finns även isofixfästen för barnstolar, något som Knaus införde i sina modeller för ett par år sedan.
 
– Isofix är ett internationellt system för att fästa barnstolar i bilar och husbilar, och det är standard i Live Wave. Genom åren har det varit svårt att få till det i husbilar och vi vet att många familjer oroats över just det. Det känns givetvis väldigt tillfredsställande att kunna garantera våra köpare en så viktig säkerhetsdetalj i den här nya modellen, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm, svensk generalagent för Knaus med 26 återförsäljare runt om i landet.
 
Live Wive är utrustad med mycket av det som en konsument kräver av en husbil idag och priset är relativt lågt. Grundpriset på den modell vi kikar på här, Live Wave 700 MEG, är 763 000 kronor vilket är 63 000 kronor lägre än motsvarande Sky Wave.
 
På köper får man en säng med lånsängar bak som kan bäddas ihop och beroende på hur sängarna bäddas upp finns fyra till sex sängplatser. Köket är välplanerat med tre lågor i rad längs fönstret vilket ger en arbetsyta framför bredvid diskhon. Ett badrum med smarta lösningar finns även samt en stor sittgrupp att koppla av i. En kul detalj är placeringen av tv-skärmen, bild på det finns i bildspelet. Designen är klart annorlunda än den i den dyrare Sky Wave men den känns långt ifrån sparsmakad eller fattig för det.
 
– Normalt sett ligger inte Knaus på den här prisnivån med sina produkter, utan betydligt högre. Live Wave innebär att vår tyska leverantör ger sig in i ett annat segment än tidigare och därmed kommer att locka helt nya målgrupper, menar Lars Bergholm.

Relaterade bildspel

Fakta
Mått:

Totalbredd: 232 cm
Totallängd: 752 cm
Totalhöjd: 294 cm
Invändig höjd: 215 cm

Vikt:

Totalvikt: 3 500 kilo
Tjänstevikt: 2 965 kilo

Bäddmått och platser

Fram: 194 x 123 cm
Mitten: 209 x 118/84 cm
Bak: 195 x 81 samt 210 x 81 cm
Upp till 6 sovplatser
Antal åkande 4 stycken

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.