Nästa artikel
Kommun och camping i luven på varandra
NYHETER

Kommun och camping i luven på varandra

Publicerad 23 april 2018 (uppdaterad 23 april 2018)
2015 arrenderade Älvkarleby kommun ut Älvkarleby fiskecamping men samarbetet har inte fungerat smärtfritt. Nu ger arrendatorerna upp då de helt enkelt inte kan acceptera kommunens agerande.
När arrendet upprättades 2015 stipulerades vilket ansvar såväl kommunen som arrendatorerna har. Men under resans gång har det visat sig att de två parterna inte har samma syn på vad som är respektive parts åtaganden.

Vi ringde upp Pinnen och Kattis Alltjänst AB, det är bolaget som tecknat arrendeavtalet med kommunen, och pratade med dem om situationen.

De upplever Älvkarleby kommuns agerande som mycket tillkrånglat. som exempel nämnde de att de i restaurangen har kylskåp som förstås måste fungera hela tiden. När det gick sönder skulle kommunen hantera det genom sin byråkratiprocess men akuta behov behöver lösas omedelbart, en sak som dock inte lät sig göras. Det tog kommunen en vecka att ersätta ett trasigt kylskåp i en restaurang, något som arrendatorerna menar är helt oacceptabelt.

Arrendatorerna har även diskuterat att köpa campingen men förhandlingarna strandade efter, som Pinnen och Kattis Alltjänst AB menar, kommunen haft en orealistisk uppfattning om verksamhetens värdering. Det kan noteras att de föregående arrendatorerna, Älvkarleby camping AB, på egen begäran försattes i konkurs i december 2013.

Innan kommunen arrenderade ut campingen till Pinnen och Kattis Alltjänst AB ville de sälja den men budgivaren från Norge drog sig ur och enligt Arbetarbladet, i en artikel i samband med den affären januari 2014, skrev att kommunens förvaltningschef Bert-Ola Dahlgren sade

– Han har inte fått ihop det affärsmässigt, det är mina spekulationer och fortsätter Vår ambition är fortfarande att sälja campingen. Ett andra steg är eventuellt ett fortsatt arrende. Ett kortsiktigt

Då hade kommunen under hösten innan lagt ut Älvkarleby camping till försäljning för mellan 5 och 5,3 miljoner kronor. Alla tre intressenterna drog sig dock ur och kommunen drev campingen i egen regi ett år.

Överlag menar de på att kommunen snarare agerat mot dem än i samförstånd med dem och nu ger de upp. När säsongen är över får nya krafter träda till, ettdera som arrendatorer eller ägare.

Den här säsongen ger de dock järnet för att överlämna campingen med flaggan i topp.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.