Bild
Nästa artikel
Kontrollera din digitala brevlåda ofta

Kontrollera din digitala brevlåda ofta

NYHETER

Så här i deklarationstider när många skaffar sig en digital brevlåda för att få en smidigare hantering av den påminner Transportstyrelsen om att då hamnar även deras räkningar där. När systemet infördes ledde det till en dramatisk ökning av påminnelseavgifterna.

Personer som anslutit sig till en digital brevlåda får inte bara deklarationen dit utan också avierna om trängselskatt och annan myndighetspost. Efter det att  Transportstyrelsen i januari 2018 gick över till att skicka ut avierna om trängselskatt digitalt till alla som har en digital brevlåda ökade antalet försenade inbetalningar kraftigt och de som missade betalningen fick en tilläggsavgift på 500 kronor.

Därför vill Transportstyrelsen göra nyanslutna ägare uppmärksamma på vikten av att regelbundet kontrollera sin digitala brevlåda. Betalas inte en trängselskatt i tid tillkommer tilläggsavgiften oavsett hur stort eller litet det ursprungliga beloppet var på.

– Vi är oroliga att det är många som skaffat sig en digital brevlåda utan att inse att man även får annan post än deklarationen dit, till exempel avierna om trängselskatt, säger Magnus Svensson, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen.

Idag har mer än tre miljoner svenskar en digital brevlåda. Prognosen pekar på att ytterligare en miljon ansluter sig under året. Många av dem är bilister som kör i Stockholm eller Göteborgs innerstad.

– Vi ser positivt på att fler ansluter sig till en digital brevlåda. Färre pappersutskick innebär minskad miljöbelastning och effektivare distribution samtidigt som det innebär minskade kostnader för oss, säger Magnus Svensson.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.