Nästa artikel
Köp Bordatlas billigt på nätet
Nyhet.

Köp Bordatlas billigt på nätet

Publicerad 16 februari 2011 (uppdaterad 16 februari 2011)
Den stora tyska husbilstidningen Reisemobil International ger årligen ut en tjock katalog med ställplatser. Den boken betraktas nästan som bibeln för oss som reser i Europa med campingfordon.

 

 2011 års upplaga innehåller 5 400 ställplatser. De allra flesta i Tyskland. Men det redovisas allt fler ställplatser även i andra europeiska, inte minst i de länder där tyskarna, och även vi svenskar, gärna reser.

Många av oss köper kanske Bordatlas på första macken i Tyskland. Där kostar den 21,90 euro över disk.

Men det visar sig att den nu finns att köpa billigt via postorder även i Sverige. De båda nätbokhandlarna AdLibris och Bokus har den på hyllan. AdLibris tar 207 kr och Bokus 211 kr. Portokostnaden kan variera. Caravan club säljer till sina medlemmar för 340 kr. Detta är priser som kan ändras i takt med valutaförändringarna.

En annan favoritbok för planeringen av resan ut i Europa är det danska vejdirektoratets Europa Guide 2010/11. Även den kan nu AdLibris fixa, priset är 110 kr. Plus eventuellt porto. När du söker boken hos AdLibris skriver du BILFERIE GENNEM EUROPA i sökfältet.

Den danska guiden är en detaljerad genomgång av trafikens alla regler för Europas länder. Framförallt för personbilstrafik, men där finns även specifik information för oss med campingfordon. Informationen om betalvägar är särskilt detaljerad.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.