Bild
Nästa artikel
Köp Bordatlas billigt på nätet

Köp Bordatlas billigt på nätet

Nyhet.

Den stora tyska husbilstidningen Reisemobil International ger årligen ut en tjock katalog med ställplatser. Den boken betraktas nästan som bibeln för oss som reser i Europa med campingfordon.

 

 2011 års upplaga innehåller 5 400 ställplatser. De allra flesta i Tyskland. Men det redovisas allt fler ställplatser även i andra europeiska, inte minst i de länder där tyskarna, och även vi svenskar, gärna reser.

Många av oss köper kanske Bordatlas på första macken i Tyskland. Där kostar den 21,90 euro över disk.

Men det visar sig att den nu finns att köpa billigt via postorder även i Sverige. De båda nätbokhandlarna AdLibris och Bokus har den på hyllan. AdLibris tar 207 kr och Bokus 211 kr. Portokostnaden kan variera. Caravan club säljer till sina medlemmar för 340 kr. Detta är priser som kan ändras i takt med valutaförändringarna.

En annan favoritbok för planeringen av resan ut i Europa är det danska vejdirektoratets Europa Guide 2010/11. Även den kan nu AdLibris fixa, priset är 110 kr. Plus eventuellt porto. När du söker boken hos AdLibris skriver du BILFERIE GENNEM EUROPA i sökfältet.

Den danska guiden är en detaljerad genomgång av trafikens alla regler för Europas länder. Framförallt för personbilstrafik, men där finns även specifik information för oss med campingfordon. Informationen om betalvägar är särskilt detaljerad.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Tommy Edling
2011-02-27 19:03

Är efterlängtad och oumbärlig,samt ett bra pris..

#2
Lennart S
2011-03-16 07:38

Använde oss av Bordatlas förra sommaren. I stort sett bra uppgifter, men råkade någon gång utför att bilden till en ställplats inte överhuvudtaget stämde med platsen.
Skillnaden är stor på ett gasthaus bildskönt belägen på en bergsluttning och den asfaltsparkeringsplats centralt i samhället, på en bakgata.

#3
Bengt L
2011-03-16 08:20

Är man medlem i Motormännen kan man köpa den för 229 kr + frakt 99 = 328 kr . Väldigt snabb leverans ver det också.

#4
Bengt L
2011-03-16 08:24

Man kan också köpa den i Motormännens butik på Fridhemsgatan i Stockholm och spara in portot.

#5
Tom Westesson
2011-08-11 00:20

Sveriges ställplatser är inte med i den boken trots att många tyska turister och även vi svenskar vill ha tillgång till information innan vi åker runt och letar efter en ställplats. Svenska kommunpolitiker med vissa undantag har inte fattat vad dom missar av turistinkomster genom att inte anordna och marknadsföra satsning på ställplatser.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.