Nästa artikel
Körkortsproven utförs som vanligt
NYHETER

Körkortsproven utförs som vanligt

Publicerad 20 mars 2020
Är du på gång att göra en uppkörning för körkort, kanske C1 eller B96? Trafikverket skriver på sin hemsida att verksamheten fortsätter som vanligt.

Trafikverket väljer att fortfarande hålla teoriprov och förarprov för körkort öppna och ökar dessutom tidsspannet mellan teoriprovet och själva uppkörningen.

– Vår utgångspunkt är att vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter samt tillämpar försiktighetsprincipen, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Det finns inga andra restriktioner annat än att de som har feber, hosta eller luftvägssymptom ska vara försiktiga och avboka sin tid vilket kan göras på Trafikverkets hemsida. De försiktighetsåtgärder som vidtagits är skärpta hygienkrav som kan liknas vid de som övriga delar av samhället vidtagit. Några exempel på försiktighetsåtgärder är glesare grupper vid kunskapsprovet, tätare städningar och så används inte alkolås för att starta bilarna.

– Vi håller god hygien i bilar, teorisalar, receptioner, väntrum, toaletter och övriga ytor. Vi gör rent datorskärmar, bilens ratt med mera, skriver Trafikverket.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.