Bild
Nästa artikel
Kraftig ökning av husbilar i januari

Kraftig ökning av husbilar i januari

NYHETER

Regeländringarna i november 2014 fortsätter att förvränga registreringssiffrorna in på 2015. Statistiken säger dock att det är en kraftig uppgång för husbilarna och att det är en dramatisk omsvängning på marknaden.

Det stora antal husvagnar som, på grund av ändrade regler 1 november i fjol, ”förregistrerades” under oktober månad påverkar naturligtvis januari-siffrorna – och kommer fortsätta att påverka nyregistreringarna under de närmaste månaderna.

En rundringning Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) gjort till ett urval återförsäljare visar emellertid, att leveranserna till kund ligger på fjolårets nivå – i vissa fall något över.

Även antalet nyregistrerade husbilar som redovisas är antagligen lägre än det antal som har levererats till kund.

Husvagnsregistreringar för januari 2015

Under januari månad 2015 registrerades 31 husvagnar. (Motsvarande månad året dessförinnan registrerades 52 stycken.) I procent innebär detta en minskning med 40,38 %.

Husbilsregistreringar för januari 2015

Januari månads husbilsregistreringar visar 49 stycken, medan det i januari föregående år registrerades 35 husbilar. I procent innebär detta en ökning med 40,00 % för år 2015.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.