Nästa artikel
Kraftig ökning för Polar ger fler jobb i Dorotea
NYHETER

Kraftig ökning för Polar ger fler jobb i Dorotea

Publicerad 10 april 2017 (uppdaterad 10 april 2017)
Polars orderböcker har fyllts och för att möta efterfrågan anställer nu Polar nya medarbetare i Dorotea.
Sedan höstens mässor har intresset för Polar varit stort vilket syns i orderböckerna skriver Polar i ett pressmeddelande. I oktober meddelade företaget att ett tiotal personer skulle nyanställas för att kunna öka produktionstakten vid årsskiftet.

 – Förra året, 2016, hade SoliferPolar en orderuppgång på hela 65 procent, jämfört med föregående år, berättar vd Tony Ekström.

Den ökade försäljningen har också börjat märkas i registreringsstatistiken där antalet nya Polarvagnar ökat kraftigt under inledningen av 2017 och Tony Ekström hävdar att försäljningen har fortsatt att öka men ännu inte syns i registreringsstatistiken.

Med en fortsatt stark försäljning kommer SoliferPolar att nyanställa ytterligare under våren, för att kunna öka produktionstakten ytterligare. Dessutom planerar man för ännu en produktionsökning efter sommaren för att kunna möta den starka orderingången.

– Under våren handlar det alltså om ytterligare en produktionsökning på ungefär 20 procent vid fabriken i Dorotea. Det känns riktigt, riktigt bra, säger en mycket nöjd vd och fortsätter, Vi ska komma ihåg att vi har arbetat otroligt hårt med årets husvagnsmodeller. Därför är det extra roligt att de har fått så mycket uppskattning. Dessutom nylanserade vi Polars husbilar 2016, som väckte ett stort intresse.

Det mer än 50-åriga företaget har drygt 60 medarbetare och är en viktig arbetsgivare i Dorotea.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.