Bild
Nästa artikel
Krav på skärpta mobillagar

Krav på skärpta mobillagar

NYHETER

I slutet av april ska Transportstyrelsen presentera sin utvärdering av den så kallade sms-lagen. Enligt Motormännens tidning Motor är en majoritet av ledamöterna i Trafikutskottet positiva till en skärpning av lagen.

Av de ledömöter som Motor frågat svarar en klar majoritet att de vill skärpa reglerna kring att använda mobiltelefon när man kör bil. Den nuvarande lagen som förbjuder förare från att använda telefonen på ett sådant sätt att det inverkar menligt på uppmärksamheten har visat sig vara ineffektiv och väldigt få förare lagförs för att ha rattsurfat trots att allt fler medger att de använder telefonen när de kör. Sverige är i dag det enda EU-landet som inte har ett förbud mot handhållen mobiltelefon eller liknande.

– Det är dock inte så enkelt att man med krav på handsfree blir av med problemet. Däremot blir det sannolikt enklare för polisen att övervaka och ur bevisningssynpunkt, säger Transportstyrelsens utredare Therese Malmström till Motor. 

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.