Bild
Nästa artikel
Kulturkarneval i Uppsala

Kulturkarneval i Uppsala

Nyheter

Helgen 25-26 maj kommer Kulturernas Karneval att äga rum i Uppsala. Bered dig på musik,dans,konst och mat från alla jordens hörn.

Kulturernas Karneval 2013 kommer att äga rum i Uppsala Botaniska Trädgård 25-26 maj 2013.

Karnevalen innehåller ingredienserna kultur, glädje och gemenskap. Karnevalsdagarna är explosionen av ett helt års förberedelse med musik, dans, konst och mat från globens alla hörn. Här samsas många uttrycksformer på en och samma plats.

– Med inslag från drygt 1500 medverkare har vi skapat ett program av totalt 60 timmar som innebär allt från Qi-gong till samba, balkanmusik till tropisk disco, svensk folkdans till dans från Påskön, mat från hela världen, barnens egen festival “Barnival” och mycket mera. Vårt koncept utgår från “låt skapas och medskapa”, något som skyddar oss från så kallade ”festivaldöden” säger Sakıp Murat Yalçın, projektsamordnare för Kulturernas Karneval 2013.
– Vi ser fram emot karnevalsdagarna. Under 5 år har vi utvecklat karnevalen från en lokal endagsfestival till ett nationellt evenemang”. säger Mia Ågren, ordförande i moderföreningen KulturAlla, samt volontärsamordnare för karnevalen. Vi har fått massor av erfarenhet och nu börjar det till och med dags för föreningen att arrengera annat roligt i Uppsala, tillägger hon.

Se hela programmet på www.kulturernaskarneval.se.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.