Nästa artikel
La Strada Nova
LA STRADA

La Strada Nova

Publicerad 13 december 2013 (uppdaterad 7 september 2016)
Baserad på Mercedes Sprinter-chassi erbjuder La Strada i Nova M och L en lyxigare variant av en kompakt husbil med glasfiberkaross.
Tyska LaStradas lyxigaste kompaktbil Nova är baserad på Mercedes Sprinters nya chassi som lanserades 2013. Modellen finns även med fyrhjulsdrift.

Nova är utrustad med en sexcylindrig motor som har 190 hästkrafter och uppfyller euro 6, en motor som gör den ovanligt pigg för klassen. Ett ovanligare val är den fyrcylindriga motorn på 163 hk, som finns både i euro 5 och euro 6 utförande samt 129 hk versioner som uppfyller euro 5b+. Euro-normen anger vilken avgasreningsnivå som motorn uppfyller och en högre siffra anger en renare motor.

LaStrada har valt att göra karossen i glasfiber, vilket skiljer ut den från merparten av övriga husbilstillverkare. LaStrada hävdar att man härigenom vinner både livslängd och minskar behovet av underhåll. 

Utrustningen är riklig. Här finns ABS, ASR, ESP, Klimatanläggning, dubbla krock-kuddar och centrallås som standard. Inredningen kan väljas i tre träslag i kombination med 10 olika tyger och tre skinnfärger.

I köket hittar du en trelågig spis, två dragskåp, 80 liter stort kylskåp och överskåp med dörrar i frostat glas. Lådorna har mjukstängning och lås där tryckknappen skjuts in i panelen. En smart inredningsdetalj är en utdragbar skärbräda, eller snarare kanske en hylla, som när den inte används skjuts in under sängen. Detta gör arbetsytan större.

Badrummet stängs med en skjutdörr och duschen har en glasdörr av vikmodell som skydd för att vattnet stänker runt alltför mycket.

Över förarplatsen finns en dubbelbädd som kan fällas ner. Måtten på denna är 197*154 cm, den bakre enkelsängen har måtten 205*95 cm.

Det bakre förvaringsutrymmet, garaget, är även åtkomligt inifrån via en dörr under sängen, utöver från de två dörrarna på bilens sidor. 

Du hittar mer information om modellen här.
Vikt och mått
Längd 636 cm
Bredd 215 cm
Höjd 299 cm
Vikt 3180 kg
Totalvikt 3500 kg
Jämförbara husbilar
Hymer ML-T byggs på samma chassi.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.