Bild
Nästa artikel
Ladda mobilen trådlöst i bilen

Ladda mobilen trådlöst i bilen

NYHETER

På mässan CES i Las Vegas har företaget Yank Technologies visat upp en teknik som gör det möjligt att ladda flera mobiler samtidigt under användning utan att ansluta sladdar.

På CES-mässan har det visats upp ett par produkter med spännande ny teknik som mycket väl kan komma till användning både i vanliga personbilar och husbilar. Bland andra visar start up-företaget Yank Technologies upp en ny teknik som ska kunna tillåta trådlös mobilladdning i hela bilen. 

Tekniken jämförs av företaget med hur Wi-Fi fungerar och hanteras med en tredimensionell antenn kombinerat med avancerad förstärkarteknik vilket gör att "laddningssignalen" skickas ut i luften via en tredimensionell antenn. Detta möjliggör att flera mobiler, eller andra enheter, ska kunna laddas samtidigt.

Enligt företaget ska detta system bara skicka ut 0,06 watt per kilo radiovågsstrålning. En telefon placerad vid örat skickar ut någonstans mellan 1,1 och 1,5 watt.

Inget är hittills sagts om kommersiell lansering eller pris. 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.