Nästa artikel
Laika förlänger garanti mot fukt till 10 år
NYHETER

Laika förlänger garanti mot fukt till 10 år

Publicerad 7 oktober 2019 (uppdaterad 8 oktober 2019)
Alla Laikas fritidsfordon som produceras från 2020 får utökad garanti mot fuktskador. Tioårsgarantin kräver årlig inspektion hos en Laika-handlare.
För att garantin ska gälla ska fordonet kollas hos den handlare som sålt fordonet som nytt alternativt hos någon annan som ingår i Laikas återförsäljarnät.

Kontrollen, som bekostas av ägaren, ska ske årligen på årsdagen av den första registreringen och det tidsspann ägaren kan åberopa är två månader före respektive efter detta datum. Det går alltså inte att successivt skjuta fram datumet genom att utnyttja tidsintervallet maximalt. Är första inregistreringsdatumet den 7 oktober ska kontrollen utföras under perioden 7 augusti till 7 december varje år under garantiperioden.

Kontroller som utförts på verkstäder som inte ingår i Laika-servicenätverket är inte giltiga och garantin kräver att de två klistermärkena finns på plats i garantihäftet. Om garantin återkallas på grund av att ägaren inte utfört kontrollerna eller om de utförs utanför den angivna tidsramen kan garantin inte återaktiveras, även om kontrollen utförs därefter.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.