Nästa artikel
Laika uppdaterar Ecovip
2020

Laika uppdaterar Ecovip

Publicerad 26 juli 2019 (uppdaterad 19 augusti 2019)
Italienska Laika uppdaterar serien Ecovip som finns både som halv- och helintegrerade. Den helintegrerade varianten får modernare front med Xenon och LED medan båda får en uppfräschning av detaljer invändigt.
Det har blivit dags för 55-årsjubileum hos Laika som startades 1964 av Giovanbattista Moscardini. Mannen som var så imponerad av den första rymdfärden med den berömda hunden att han döpte sina campingfordon till Laika och idag ingår en bevingad hund i företagets logotype.

Serien Ecovip presenterades för första gången år 1992 och denna serie är därmed den som hängt med längst i Laikas sortiment av husbilar. Den finns som både hel- och halvintegrerade och till årsmodell 2020 uppdateras framförallt den helintegrerade med en mer "automotive" frontdesign. Ordet automotive kan översättas till "bil-liknande" och för att nå ett steg närmare personbilsdesign har huvudlyktorna fått Xenon-lampor och LED.

Invändigt har bordet fått ett kromat ben och bordskanter med kromlist och det har tillkommit ett par nya detaljer i köket där stänkskyddet vid spis/diskho nu är i borstad aluminium vilket matchar övrig kromfärg i köksregionen. Däribland samma kromfärgade list på köksbänken som på matbordet.

Standardvalet på inredning och möbler kallas "Italian Walnut" och där har bord och kök fått stenliknande yta av laminat. Vidare kommer två nya tygval i form av "Matera" i mörkgrå microfiber och "Merano" som är en tvåtonig eco-leather-kombination.

Ecovip 100 får dessutom uppvärmd och isolerad gråvattentank som standard.

 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.