Bild
Nästa artikel

Läkare via app

NYHETER

Är du orolig för att få tag på en läkare när du är ute och campar? Nu lanseras läkare via en app som gör att du enkelt kan få den medicinska hjälp som behövs om oturen är framme.

Den digitala vårdcentralen Kry.se lanserades i mars och fick stor uppmärksamhet som Sveriges första vårdcentral på nätet. Nu släpps Kry:s app för iPhone och iPad, vilket gör det ännu enklare att träffa en läkare via videomöte.

- Vi vill att patienterna ska ha så god tillgänglighet till våra läkare som möjligt, så därför ska vi självklart finnas i mobiltelefoner och läsplattor också. Vi planerar även att släppa en app för Android senare i år, säger Josefin Landgård, vd och en av grundarna.

Kry har öppet 7 till 21 på vardagar samt dagtid på helger. Målet är att ha öppet dygnet runt, årets alla dagar.

Hos KRY får patienten hjälp för besvär och symtom som går att bedöma på distans. Om det behövs kan läkaren remittera patienten till en annan vårdinstans eller förskriva medicin på e-recept.

-Patienten bokar ett möte i webbläsaren eller appen.

-Legitimation sker med hjälp av bankID.

-Patienten beskriver sina symtom och betalar med kort.

-Patienten genomför videomötet med läkaren över videolänk direkt i webbläsaren eller appen -Läkaren för därefter journal precis som vanligt.

KRY är en privat digital vårdcentral. Ett läkarbesök kostar 300 kronor.

Här hittar du deras hemsida där även appen finns.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.