Bild
Nästa artikel
Långtidscamping upphör, boende upprörda

Långtidscamping upphör, boende upprörda

NYHETER

Trelleborgs camping upphör med sin säsongsverksamhet och till nästa höst är det stopp för långliggare som bor där året runt. Att informationen nådde de boende via tidningar upprör än mer.

Situationen uppmärksammas av bland andra Kvällsposten som skrivit en lång artikel om ett 30-tal personer som bor året runt på Dalabadets camping i Trelleborg.

Bakgrunden är att ett nytt arrendeavtal väntas skrivas på idag och det sträcker sig över 20 år.

– Det stämmer, vi kommer inte hålla campingen öppet året runt. Men eftersom det inte finns något underskrivet arrendeavtal ännu har vi inte gått ut med den informationen, säger Ola Ambuhm, vd på Fritid Österlen, till Trelleborgs Allehanda.

– Det är en tragedi för många familjer och vi har inte fått någon information alls, säger företagaren Sanne Rubin som hade bott på campingen i en vecka när hon fick informationen.

Kritik riktas nu mot politikerna som inte givit campinggästerna någon information om de nya planerna trots att det finns permantboende där. Där bor även personer som har svårt att få tag på en bostad på den vanliga bostadsmarknaden och dessa kan nu få betydande problem. 

Kvällsposten skriver att kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) inte kände till att människor bodde på campingen året om. Även om han förstår att många gör det för att de har svårt att hitta bostad någon annanstans gör det honom bekymrad.

– Att folk vill bo i husvagn är inte konstigt, det kan vara rätt boende för dem, men det ska kanske inte ske på kommunal mark. Kommunen ska inte upplåta mark för permanentboende för vissa när andra invånare i Trelleborg betalar fastighetsskatt, sophämtning och vatten. Då är en lösning att man hyr in sig på privat mark.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.