Bild
Nästa artikel
Långvarig camping kan vara olaglig

Långvarig camping kan vara olaglig

NYHETER

Gotland tar strid mot långvarigt uppställda husvagnar. Bygglovsavdelningen kräver nu säsongsbygglov eftersom en del husvagnar ställs upp under längre tid än de tillåtna sex veckorna.

Det är Gotlands Allehanda som i en låst artikel, som finns här, har skrivit om Region Gotlands agerande mot en husvagnsägare som dessutom råkar vara jurist.

Grundfrågan är att många av Gotlands campingplatser erbjuder långvarig uppställning av husvagnar, betydligt längre än de stipulerade sex veckorna. För längre uppställning än så, hävdar Region Gotland som upptäckt att många husvagnar ställs upp under stor del av året, att det krävs bygglov skriver GA.

Husvagnsägaren och regionjuristen Jan Olsson misstänks därför för svartbygge, då han i fem års tid haft sin stora husvagn parkerad på Sudersand på Fårö. Jan Olsson hävdar å sin sida att han har handlat i god tro eftersom han har betalat för hela året via årskort för den yta på 100 kvadratmeter där vagnen står. Där kommer även en annan principiell fråga upp, många campingar erbjuder säsongsplatser vilket om Region Gotland skulle vinna framgång helt enkelt skulle vara olagligt.

GA noterar att det är många av Gotlands campingar som erbjuder långtidsuthyrning, och, kan man tillägga, inte bara just på Gotland. Men Region Gotland tänker inte tillåta permanent uppställning av vagnar på campingplatser utan prövning.

– Det vi vill ha är en ansökan om säsongslov, säger Gunnar Gustafsson till GA, sakkunnig på bebyggd miljö på Region Gotland, och menar att varje områdes lämplighet först måste ses över.

Det kan uppenbarligen finnas anledning att följa det här ärendets utveckling den närmaste tiden.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.