Nästa artikel
Lär känna Rättvik med spännande ljudberättelser i Storyspot
DALARNA

Lär känna Rättvik med spännande ljudberättelser i Storyspot

Publicerad 8 juli 2021
Känner du till Orbergs Kersti eller den mystiska Mörksuggan? Hört talas om den magiskt vackra Styggforsen? Trakterna runt Rättvik är fyllda av händelser, myter och spännande berättelser. Nu kan du höra tio av dem i appen Storyspot.

Nu kan du komma närmare historiska människor, händelser och myter genom att lyssna på tio berättelser från Rättviks kommun i appen Storyspot. 

Lyssna på ljudberättelserna genom att ladda ner appen Storyspot gratis där appar finns. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Rättvik” i Sökrutan. Lyssna hemma eller ta dig dit berättelserna utspelar sig. Då kan ni bland annat lyssna på:

Den gamla gravplatsen i Vindförberg
Vad var det egentligen den där Nilsson hittade här vid åsen? Han förväntade sig en drake, men såg… människoben.

Offerstenen i Altsarbyn
En sten som är omöjlig att flytta, har magiska krafter och ansetts som helig genom tiderna. Offerstenen i Altsarby har en lång och spännande historia.

Paviljongen Hvilan

Paviljongen Hvilan är vad som finns kvar av det som en gång var provinsialläkare Wettergrens stora projekt; en kallvattenkurinrättning vid namn Lerdahl i Rättvik. Platsen ger också en aning om Sveriges kurortshistoria. För en gång i tiden spred sig ryktet om Lerdahl landet över och dåtidens kändisar besökte gärna Rättvik för att få komma just hit.

Danielsgården
På Danielsgården kan du se det främsta inom dalmåleriet. Carl Larsson var en av dem som ofta besökte Danielsgården, och har också skildrat miljön och människorna som bodde här.

Berättelserna är inlästa av Kerstin Svenson.
 


 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.