Bild
Nästa artikel
Lättare Knaus Sky Traveller

Lättare Knaus Sky Traveller

2015

Knaus sänker vikten med 175 kilo på 2015 års modell av Sky Traveller Superlight.

Knaus meddelar i ett pressmeddelande att de med ett "innovativt och helt nytt karosskoncept" kunnat ge deras alkovmodell en påtagligt lägre vikt i standardutförandet modellåret 2015. Som exempel nämner de golvet i nya Sky Traveller 650 DG vilket nu tillverkas i en lättvikts sandwich-konstruktion med 47 mm XPS-RTM isolering och en total tjocklek på 58 mm.

Knaus säger att det här har en direkt positiv effekt på köregenskaperna. Samma effekt fås även med den nya väggkonstruktionen som även innefattar den bakre väggen. Tack vare den nya lättviktskonstruktionen av poppel-plywood har det yttre metallskiktet kunnat göras blott 0.7 mm tjockt. Med 30 procent lättare madrasser, ett kök utan dubbla vertikala väggar och lättare handtag har en sammanlagd viktminskning på 175 kilo kunnat uppnås.

Alkovmodellen kan nu transportera upp till sex personer samt deras bagage vilket Knaus menar ger en betydligt bättre husbil för familjer.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.