Bild
Nästa artikel
Leksands Sommarland slog rekord

Leksands Sommarland slog rekord

NYHETER

Semesterperioden är över för de flesta och flera semesteranläggningar börjar summera sommarens besökssiffror. Leksands Sommarland konstaterar att de haft sin bästa sommar någonsin och planerar investeringar inför framtiden.

Efter förra årets ovanligt kyliga sommar kom en ovanligt varm och fler gäster än vanligt har stannat extra länge på landets olika anläggningar. I en längre artikel beskriver Siljan News situationen i deras region där ett av de populära besöksmålen är Leksands Sommarland som i år haft sin bästa sommar någonsin.

Den enda perioden då vädret inte varit perfekt för semesterfirande är midsommarhelgen men sommaren kom igång redan i maj efter den kalla vintern. För Leksands Sommarland har det jämnat ut besökssiffrorna eftersom det inte varit enormt tryck varma dagar och tomt de kyligare. Mellan tre och femtusen personer har besökt anläggningen per dag.

Siljan News skriver att besöksantalet vid Leksands Sommarland har ökat med 30 procent jämfört med förra året. Vidare skriver de att 2014 års besökssiffra på 120 000 bedöms öka till cirka 145.000 besökare.

De ökade intäkterna, ungefär 35 procent högre i år, kommer att investeras i bland annat en ny reningsanläggning för poolområdet, en förutsättning för att kunna bygga fler, och så vill de att utöka antalet campingplatser.

Visionen är ett nytt vattenland med tre nya pooler som skall vara helt färdigt till 2020 och det ska bli nya terasserade gräsytor och fler och bättre duschar. För att utveckla besöksantal både när det gäller nya och tidigare besökare behövs hela tiden ha nya och roliga saker.

Idag sysselsätter anläggningen inklusive campingen/stugbyn Leksands Strand 225 personer.

Här kan du läsa artikeln i Siljan News.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.