Nästa artikel
Lessebo kommun vill fortsätta driva Gökaskratt
NYHETER

Lessebo kommun vill fortsätta driva Gökaskratt

Publicerad 28 januari 2017 (uppdaterad 28 januari 2017)
Campingvärlden upplever en boom och många campingar har inte möjlighet att ta emot alla hugna gäster. Lessebo kommun har dock hittills inte lyckats hitta de eldsjälar som kunnat vända den negativa trenden för Gökaskratt och söker nu på nytt efter rätt arrendator.

Mitt i glasriket i Hovmantorp, sydöst om Växjö, efter väg 25, vid sjön Rottnen med sin fina badplats ligger Gökaskratts camping med utsikt över vattnet. På några minuter kan man gå till Hovmantorps centrum där det bland annat finns en ICA-supermarket, pizzeria, konditori och bank. I campingens butik tillhandahålls ett mindre sortiment att likna vid en kiosks.

Gillar man fiske finns möjlighet till det och campingen säljer fiskekort även om de inte tillhandahåller fiskeutrustning.

Smålandsposten uppmärksammar nu att Lessebo kommun söker en ny arrendator till den trestjärniga campingen. Den ligger vid sjön Rottnen som i somras blev bedömd som en av Sveriges femton bästa badsjöar av "Allt om resor". Trots detta har de sex senaste arrendatorerna har inte kunnat få campingen lönsam.

Campingen har 75 husvagnsplatser, tio stugor, minigolf, dansbana och ett tältområde. Dessutom är en dragkampsarena på gång. Bredvid campingen ligger en kommunal tennisanläggning som nyligen rustats upp.

Kommunen söker en arrendator till både campingen och den nybyggda restaurangen med plats för 80 gäster. Lyckas kommunen inte med det kan de tänka sig att hyra ut dem separat.

Arrendetiden gäller perioden 2017-2019, men kommunen lockar med att en den som lyckas driva upp campingen kan få köpa campingen efter arrendetiden. Kommunen vill vidare att restaurangen skall vara öppen året runt.

GPS: N56°47'03", E15°07'50"

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.