Nästa artikel
Lettisk pedaldriven båt och husvagn
NYHETER

Lettisk pedaldriven båt och husvagn

Publicerad 23 november 2020
Blir tanken på husbilens skatt alltför besvärande kan du välja en kombinerad elcykel, båt och husbil. Det är den lettiska design- och prototypverkstaden Zeltini som skapat det udda fordonet Z-Triton som enligt tillverkaren ska kunna ta dig jorden runt.

Uppfinnaren till denna kombinerade elcykel, båt och husbil kom på idén efter en 3 000 mil lång cykelresa mellan London och Tokyo. Att den dessutom passar extra bra i dessa tider när coronapandemin har fått campingintresset på topp ökar förstås intresset och man kan påstå att uppmärksamheten på sociala medier kring det udda fordonet Z-Triton har blivit större än vad uppfinnaren först trodde.

De dubbla motorererna på 250 W var samt ytterligare en för båtfärden får ström via ett 36-voltsbatteri som laddas via eluttag eller solceller. 

För komforten i det 3,6 meter långa och 1,2 meter breda  fordonet finns två sovplatser och ett litet kök för matlagningen. Höjden anges till 1,55 meter och man kan skjuta över ett tak som skydd mot vädrets makter. Karossen är byggd i plywood och glasfiber.

Nu återstår bara finansieringen av produktionen, något som ska lösas med crowdfounding och om det löser sig kommer den att finnas till försäljning under 2021 med ett startpris på cirka 70 000 kronor. Vill man lägga till lite extrautrustning kan man få punga ut med ytterligare upp till 20 000 kronor.

Här hittar du deras Facebook-sida.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.