Bild
Nästa artikel

Lidköping ogina om ställplatser

NYHETER

Lidköping diskuterar att skapa ställplatser men någon entusiasm för detta finns inte. Om det blir ställplatser blir de i sådana fall helt utan service.

Lidköpings kommun diskuterar om de skall skapa skapa enstaka ställplatser men om det blir några så blir de helt utan service. Vilket alternativ som än väljs så blir det bara enstaka platser om det ens blir några.

- Däremot kommer vi att skylta för att informera om var det finns toaletter, var man kan tömma toatanken och var man kan fylla på vatten. Men vi kommer inte att dra fram någon service, säger socialdemokraten Jonas Sundström, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden till Lidköpingsnytt för det fall det skulle skapas ställplatser.

Politikerna menar att de husbilägare som vill ha service har möjlighet att använda campingplatserna och behöver de bara tömma toatanken kan möjligen en ny plats komma att skapas vid campingen på Läckö, men det är flera mil dit.

De platser som skulle kunna komma ifråga är parkeringen vid Castor, mitt för Järnvägsbron i hörnet av Västra Hamnen och Rörstrandsleden (gamla siloplatsen), vidare undersöks om ett par platser kan skapas invid det som varit restaurang Pråmen i inre delen av Östra hamnen och kanske kan det bli ett par platser inne på Rörstrandsområdet men det är osäkert. En möjlig plats kan också bli i Inre Västra hamnen vid Pingstkyrkan. Men även det är högst osäkert skriver Lidköpingsnytt vidare. Sammanfattningsvis är det knappast någon entusiastisk inställning i Lidköping till fenomenet ställplatser från de styrande politikerna.

Kommentera: Tycker du politikerna i Lidköping gör rätt?

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.