Bild
Nästa artikel
Liten höjning för avgift för fordon

Liten höjning för avgift för fordon

NYHETER

Från den 1 januari 2019 gäller nya avgifter för Transportstyrelsens verksamhet och en avgift som många betalar är vägtrafikregisteravgiften. Det nya beloppet blir 65 kronor per fordon och år.

Transportstyrelsen tar ut en vägtrafikregisteravgift av samtliga fordonsägare. Avgiften tas ut för att intäkterna ska motsvara kostnaderna för registerhållningen för fordon och fordonsägare. Intäkterna ska täcka kostnader för förvaltning och utveckling av vägtrafikregistret samt kostnader förknippade med automatiserad och manuell ärendehandläggning.

Transportstyrelsen har haft en tillfällig avgiftssänkning av vägtrafikregisteravgiften på grund av ett tidigare ackumulerat överskott. Högre kostnader har dock medfört att överskottet minskat snabbare än beräknat och det här innebär en återgång till den normala avgiftsnivån, det vill säga 65 kronor, den 1 januari 2019. Det här är den enda avgiften som justeras på vägtrafikområdet.

Transportstyrelsens avgifter

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.