Nästa artikel
LMC firar med jubileumsmodell på 65-årsdagen
NYHETER

LMC firar med jubileumsmodell på 65-årsdagen

Publicerad 4 mars 2020 (uppdaterad 4 mars 2020)
LMC fyller 65 år och lanserar Van 643 G som sin jubileumsmodell i samband med detta. Tillverkningen kom igång 1955 med husvagnen Knospe och 1991 införlivades fabrikatet i Erwin Hymer Group.
Tyska LMC har sedan 1955 jobbat med passion och stor kärlek till detaljer. Så inleder LMC sitt pressmeddelande om att de i år firar sitt 65-årsjubileum och att de kan blicka tillbaka på en händelserik företagshistoria.

Det hela startade med husvagnen ”Knospe” som konstruerades av Heinz Austermann 1955. Under dessa 65 år har det hänt mycket  och det är med tysk kvalitet de bygger vidare med lanseringen av jubileumsmodellen Van 643 G.

Den 269 centimeter höga 3,5 tons specialmodellen Van 643 G, 65 years edition, byggs på Citroën och har deras 2,2-litersmotor på 165 hästkrafter som uppfyller Euro 6d-Temp och är försedd med Tempomat. AdBlue-tanken rymmer 19 liter och motorn har start/stopp-system.

Modellen erbjuder en extra omfattande utrustning redan i standardversionen som de marknadsför som en ”all inclusive” jubileumsmodell. Van 643 G har en totalbredd på 2,2 meter vilket ska göra den enklare att köra även där trafiken är lite tätare. I bodelen är det en ljus inredning med goda förvaringsmöjligheter och en dimbar takbelysning ger ett stämningsfullt ljus när man vill koppla av på kvällen vid bordet som har en utvridbar bordsbreddare. Badrummet är väl tilltaget och har integrerad takventilation.

I köket hittar vi en trelågig spis, ett 110 liter stort kylskåp och mjukstängande lådor.

I utrustningslistan återfinns som standard bland annat TV, navigationssystem, markis, backkamera, elinställbara och uppvärmda yttre backspeglar, regn- och ljussensor, däckstrycksavläsare samt elfönsterhissar. Utseendet accentueras med 16 tums svarta aluminiumfälgar, kromad grill och grålackat frontparti. Modellen har 12 års täthetsgaranti för bodelen.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.