Nästa artikel
LMC lanserar Grand Breezer 834 G
NYHETER

LMC lanserar Grand Breezer 834 G

Publicerad 15 december 2014 (uppdaterad 9 februari 2015)
Det fortsätter att komma ut information om nyheter inför mässan i Stuttgart. Den här gången handlar det om LMC:s nya åttameters "flaggskepp".
Den tyska husvagns och husbilstillverkaren LMC ger sig med den helt nya Grand Breezer 834 G i ett nytt segment, en treaxlad alkovbil.

Den 8.32 meter långa Breezer är byggd på en 130 hk Fiat Ducato med AL-KO chassi och får en totalvikt på 4,25 ton vilket kan ökas till fem ton. Målgruppen med detta nya flaggskepp är de som åker många som stora familjer eller morföräldrar som gärna tar med sina barn och barnbarn.

Naturligtvis anväder sig LMC av sin Long Life Technology som innebär att tak och väggar består av GFK- och aluminiumpaneler med PU-förstärkningar och fuktbeständig XPS-isolering. Alkoven och bakre spoiler är byggda av ABS.

Breezer har dock inte dubbelgolv vilket motiveras med att tyngdpunkten skall bli så låg som möjligt men det finns ändå gott om förvaringsutrymmen. Det stora tvådörrarsgaraget har en maximal lastkapacitet på 300 kilo vilket innebär att det finns plats för en liten quad eller en hel del semesterbagage. De många skåpen i umgängesdelen och sovrummet kompletterar stuvutrymmet i garaget. En detalj värd att nämna att det bakom den stora serviceluckan på förarsidan finns utrymme för en extra toalettkassett utöver den inkopplade och den väl tilltagna färskvattentanken uppges rymma nästan 200 liter och gråvattentanken 105 liter.

Bilen kommer att premiärvisas på CMT i Stuttgart och den mässan pågår mellan den 17:e och 25:e januari 2015.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.