Nästa artikel
LMC presenterar ny serie husbilar
2021

LMC presenterar ny serie husbilar

Publicerad 22 maj 2020 (uppdaterad 22 maj 2020)
LMC utvidgar sitt sortiment med en ny serie husbilar 2021, två delintegrerade modeller samt en mindre. Dessutom finns även en jubileumsmodell.

De delintegrerade modellerna heter T662 G samt T732 G och vänder sig i första hand till äldre köpare som gillar golf- eller stadsturer enligt LMC:s presentation. Därutöver kommer en mindre version, V646 G, som mer riktar sig mot yngre. Samtliga går att få med uppfällbart tak och har standardvis sovplatser för tre personer.

– De två nya halvintegrerade fordonen är topputrustade och variabla husbilar. Inte bara, utan också avsedd för äldre resenärer som letar efter en pålitlig och bekväm följeslagare för sin golfsemester eller stadsturer, till exempel, skriver Bodo Diller som är LMC:s marknadsansvarige i pressmeddelandet.

Vidare kommer LMC med fler planlösningar i T638-serien, totalt finns fem att välja mellan. En av dessa erbjuder en dubbelbädd som sidvis placerats mot väggen.

Till i vår kommer en jubileumsmodell, V 643 G, som byggs på Citroën Jumper för att fira företagets 65 år. Den uppges få mycket av det som annars än extrautrustning redan i standardutförandet.

De korta delintegrerade modellen får måtten 699 centimeter på längden, en bredd på 232 och en ståhöjd på 212, samt har en L-formad sittgrupp medan den längre är 755 centimeter och har ett större badrum. Båda har separata långbäddar som kan bäddas ihop. Köket är L-format. Annat som LMC nämner är isolerade vattentankar, back-kamera och ett väl tilltaget garage.

V 646 G blir 676 centimeter lång och 222 bred.

Jubileumsmodellen V643 G, "65 years edition“ som vi tidigare skrivit mer utförligt om får längden 676 centimeter samt en totalhöjd på 269 och är byggd på Citroëns låga chassi. Standardmotorn har 165 hästkrafter. Jubileumspaketet uppges ha ett värde av 18 500 euro. Mer om jubileumsmodellen hittar du här på LMC:s hemsida.

Det är i dagsläget inte klart hur utbud och priser kommer se ut i Sverige.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.