Nästa artikel
LMC Sassino 470 K
2020

LMC Sassino 470 K

Publicerad 5 juni 2019 (uppdaterad 19 juni 2019)
Med sin helt ny modellserie Sassino, i första skedet som 460 E samt 470 K, erbjuder LMC en helt ny instegsmodell. Lågt AL-KO chassi, två längder och upp till sex sovplatser står på standardlistan.

Till 2020 kommer Sassenbergbaserade LMC med flera nyheter, bland husvagnarna kommer instegsmodellen Sassino med två längder och planlösningar till familjer som vill ha en prisvärd modell. 

– Genom att utveckla Sassino möter vi den höga efterfrågan på en husvagnsserie som är kort, kompakt och med sin vikt på 880 kilo extremt lätt. När det gäller komfort och egenskaper är den också utrustad med många praktiska och användbara lösningar som gör semestern till en riktigt bekväm upplevelse, säger LMC Caravan GmbH & Co. KG varumärkeschef Bodo Diller.

Väggarnas ytskikt består av kulhamrad plåt medan golv, tak, front och bakstycke klätts med GFK, ovanligt mycket för klassen. GFK består av glsfiberarmerad plast vilket är extra stryktåligt och motståndskraftigt mot exempelvis hagel. Fönstren i både front och bak är påfallande stora och har multifunktionella insynsskydd. Denna karosskonstruktion innebär även att LMC lämnar tolv års fuktgaranti. Alltihop är placerat på ett lågt lättvikts AL-KO-chassi för förbättrad aerodynamik, ett koncept som LMC menar ska ge bra vägegenskaper.
   För att tillmötesgå olika behov släpps modellserien i två längder, en på 676 centimeter som fått modellbeteckningen Sassino 460 E som erbjuder fyra sovplatser, två i fram respektive bak samt den längre Sassino 470 K som är 718 centimeter och har plats för sex personer. Totalhöjden är 261 centimeter och ståhöjden 198. E står i sammanget för enkelbäddar i bak.
  LMC Sassino 460 E erbjuder utöver enkelbäddarna i bak även plats för ytterligare två i den ombyggbara sittgruppen som man hittar i fram. Badrummet med handfat och toalett med elektriskt styrd spolning är placerat i mitten och mittemot hittar man köket som har en trelågig spis och ett 86-liters kylskåp. Värmen är luftburen och överskåpen löper längs hela vagnen för att ge ordentliga stuvutrymmen.
Som namnet antyder är Sassino 470 K en längre modell, hela halvmetern längre faktiskt tack vare att en våningssäng placetats längst bak i vagen kan sex personer sova i vagnen. Även i detta utförande återfinns badrum samt kök i mitten.
  Det finns tre utrustningspaket att välja bland. Ett duschpaket ger en extra vägg och dusch, Sassino Paket 1 ger större vattentankar på 25 liter för gråvatten samt 44 liter färskvatten. Med Sassino Paket 2 får man varmvatten och 230-volts uppvärmning.

Några svenska priser är i skrivande stund inte satta.

Sassino 470 K

Sassino 470 K

Sassino 460 E

Sassino 470 K

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.