Bild
Nästa artikel
Lofsdalen satsar ännu mer på cykling

Lofsdalen satsar ännu mer på cykling

NYHETER

Att uppleva naturen med cykel blir allt mer populärt även bland oss med fritidsfordon. Lofsdalen Bike Park har redan åtta leder där liftburen cykling är det stora dragplåstret och nu kompletteras utbudet ytterligare med en påkostad mountainbikeled på 12 km som öppnar den 19 juni.

Lofsdalen har sedan flera år tillbaka investerat i cykling och beskriver sig som den lilla byn med det stora fjället i södra Härjedalen. Sommarens stora nyhet är den påkostade mountainbikeleden Stenrutsleden MTB på tolv kilometer som öppnar den 19 juni. Leden går genom gammelskog, upp på kalfjället och avslutas med ett härligt flow på nervägen.

– Stenrutsleden MTB är en unik cykelupplevelse på högfjäll med enastående vyer och flera guldkorn längs vägen, berättar Helena Fjellgren, Projektledare i Lofsdalen i ett pressmeddelande

Den nya cykelleden har inneburit ett omfattande arbete för att skapa en lekfull led för cykling i högfjällsterräng. Leden graderas som blå. Den innebär en del stigning och dess längd på tolv kilometer  innebär att den passar allra bäst för vana cyklister med god kondition.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda en sådan här lång och väl tillrättalagd cykelled på fjället. Den här leden passar väldigt bra både för elcyklar och vanliga mountainbikes, säger Helena.

För barnfamiljer finns sedan tidigare ett par leder med lite kortare distanser på fjället Hovärken. Den ena 1,8 kilometer och den andra två. Dessa nås enklast via sittliften i Lofsdalen Bike Park. Här finns även den gröna Fjälleden som bjuder på 3,5 kilometer härlig utförscykling. Fjälleden går lika bra att cykla med MTB som med downhillcykel. Längst ner i området, utanför Aktivitetshuset finns en pumptrack, där barnen älskar att hänga efter en dag på fjället.

Stenrutsleden MTB skapades i projektet Lofsdalen Masterplan 2.0, som var ett första led i Lofsdalens satsning på spår och leder.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.