Bild
Nästa artikel

Många bokar camping redan nu

NYHETER

Förra årets fina sommar ger avtryck hos campingarna redan nu. I Västervik, liksom på de flesta håll, strömmar bokningarna inför säsongens sol, bad och semestrar in ovanligt tidigt.

Många räknar påsken som säsongens startskott och i bland annat Västervik säger både turistchefen Christina Thorstensson och Caroline Björkgren på Turistbyrån att det rullat på ovanligt bra med bokningar hela april.

– Någon särskild boendeform som är mer populär än andra kan jag nog inte peka ut, men däremot går det att säga att det är högre tryck under vissa veckor, berättar Caroline Björkgren för Västervikstidningen och fortsätter, Hela juli är det väldigt högt tryck på campingar och boenden, men det märks också att arbetet med att förlänga säsongen har gett frukt. Nu under försäsongen och i slutet av sommaren bokas det fler korta vistelser över veckosluten.

Västerviks besöksnäring satsar i år extra med kampanjen "Äventyrsresan" där det läggs extra krut på att marknadsföra bland annat fiske, klättring och kommunens vandringsleder. Det, troligen i kombination med en ovanligt tidig vår har väckt ett sug för friluftsliv i Västerviksområdet enligt Turistbyrån.

Men trots att det alltså bokas för fullt är det några veckor kvar till den verkliga boomen som brukar komma i slutet av maj när många har sin semester klar. Michael Carlsson på KustCamp Gamleby berättar för Västervikstidningen att bokningstrycket är högt och att de ligger före i bokningar mot fjolåret och på Långsjöns Camping i Ankarsrum är enligt Karin Galli som driver campingen situationen likartad.

Men trots att det ännu inte har hunnit bli sommar och högsäsong än börjar det redan nu röra på sig ordentligt bland husvagnarna på Lysingsbadet.

Här hittar du Västerviks hemsida med aktiviteterna samlade.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.