Bild
Nästa artikel

Många sökte husbil på Blocket 2016

NYHETER

Att nyförsäljningen av husbilar nått inte tidigare skådade höjder känns som allmän kunskap men visste du att ordet husbil var det tredje vanligaste sökordet på Blocket 2016?

Vad folk söker efter på Blocket visar trender och drömmar. Och nog är det ett tecken i tiden att husbilar klättrat upp till det tredje vanligaste sökordet. Det går tydligen att även på det här sättet se att intresset för husbilar är på topp!

Blockets summering av 2016 visar även att efterfrågan på kläder och skor från varumärken med genuin profil inom friluftsliv ökar. På topplistorna över vad som söks och bevakas mest klättrar exempelvis Para Jumpers, Peak Performance och Woolrich vilka är kända för ett sortiment som ska klara naturens utmaningar. Årets raket var Fjällräven som var det mest bevakade varumärket i klädkategorin.

Under 2016 annonserade svenska folket kläder, skor och accessoarer på Blocket till ett värde av cirka 546 miljoner kronor vilket är en ökning på 15 procent från föregående år. En bidragande faktor till värdeökningen är att modet som säljs i andra hand blir allt dyrare. Snittpriset inom kläder och skor har exempelvis stigit med 11 procent totalt under fem års tid.

– Värdeökningen i modekategorin kan bero på att folk både säljer och köper dyrare mode än tidigare. Många investerar i varumärken med tydlig kvalitetsprofil som också kan säljas vidare med ett högt andrahandsvärde, Detta i kombination med det stora tränings- och friluftsintresset i landet gör att vi ser flera exklusiva outdoor-märken kliva på Blockets topplistor, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

De mest populära sökorden 2016


Olika bilmärken, Bortskänkes, Husbil, Cykel, Skrivbord, Byrå, Moped, Soffbord, iPhone, Säng

Prylarna som sålde snabbast under 2016

Biljetter, Telefoner, Vitvaror, Surfplattor, TV & Projektor, Cyklar, Uteplatsmöbler och trädgårdsartiklar, Tv-spel, Spis & Micro, Jolle & Roddbåt  

Mest bevakade inom Kläder & Skor på Blocket 2016:

Fjällräven, Acne, Barbour, Gant, Ralph Lauren, Peak Performance, Parajumper, Odd Molly, RM Williams, Canada Goose, Burberry, Para Jumpers Busnel Adidas Woolrich

Mest sökta varumärkena inom Kläder & Skor på Blocket 2016:

Odd Molly, Gant, Ralph Lauren, Acne, Fjällräven, Nike, Barbour, Adidas, Burberry, Canada Goose, Peak Performance, Morris, Para Jumpers, Hunter, Supreme

Mest bevakade inom Accessoarer och väskor på Blocket 2016:

Rolex, Omega, Breitling, IWC, Tudor, Louis Vuitton, Hublot, Tag Heuer, Michael kors, Oris, Seiko, Certina, Longines, Panerai, Mulberry

Populäraste modevarumärkena på Blocket Mode 2016:

Acne, Louis, Vuitton, Chanel, Celine, Filippa K, YSL, Balenciaga, Givenchy, Chloé, Rodebjer
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.