Bild
Nästa artikel
Chevrolet ägs av General Motors och deras satsning på tester av självkörande bilar heter Cruise.
Chevrolet ägs av General Motors och deras satsning på tester av självkörande bilar heter Cruise.

Människor mobbar självkörande bilar

NYHETER

Samspelet mellan människor och maskiner kan uppenbarligen vara komplicerat för nu har arga människor börjat anfalla förarlösa fordon i Kalifornien. Troligen inte något konstruktörerna räknat med.

Kalifornien är en av de första platserna där självkörande fordon kör på allmänna vägar, om än bara som en test, Men något konstruktörerna förmodligen inte tänkt sig är att det väcker häftiga känslor hos många, så häftiga att de går till angrepp mot dessa autonoma fordon. Nu har Trafikmyndigheten DMV (Department of Motor Vehicles) sett sig tvugna att sammanställa alla anmälning om våld mot förarlösa fordon på sin hemsida.

Hittills i år har det kommit in en handfull anmälningar och i två av fallen har människor gått till fysisk attack mot bilarna. Första incidenten skedde i början av januari då en självkörande elbil av typen Chevrolet Bolt hade stannat för att släppa över eftersläntare vid ett övergångsställe med trafikljus. Plötsligt sprang en person fram och tacklade bilens vänstra bakände med full kraft. Inga personskador rapporterades men den förarlösa bilen fick skador på vänster baklykta.       

I slutet av samma månad skedde en annan händelse, även den med en självkörande Chevrolet Bolt inblandad. Den stannade bakom en taxibil. I vittnesmålet beskrivs hur taxiföraren stormade ut från sin bil och smällde handen mot vindrutan på det autonoma fordonet, varav en repa uppstod.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.