Nästa artikel
Marincampa i Öregrund
Nyheter

Marincampa i Öregrund

Publicerad 8 augusti 2011 (uppdaterad 10 augusti 2011)
Gräsöbadens Camping är en familjecamping belägen i norra Roslagen, närmare bestämt några minuters väg med färja från Öregrund. Färjan tillhör vägverket och är således gratis. En av favoriterna 2011.

 

 Campingplatsen ligger 2 kilometer nordväst om färjeläget.
Här finns cirka 300 platser, de flesta med el. Gräsytorna är relativt plana, inbäddade i grönska. Det finns inga markerade tomter vilket betyder att gästerna kan ställa sig lite som det passar – naturligtvis med hänsyn till sin närmaste granne.
 
Båtbryggor och sköna runda klippor finns i närheten och gör platsen perfekt för svalkande sommardopp. Det finns också en barnvänlig sandstrand för den som inte vill dyka från bryggan. 
Den som vill ha lite andra aktiviteter spelar kanske lite minigolf, eller hyr en cykel eller båt. Mat införskaffas antingen på minilivsbutiken eller intas på restaurang Doppingen. Krogen, som har fulllständiga rättigheter, ligger i huvudbyggnaden med vacker utsikt över Öregrundsgrepen och Öregrund.                      
På området finns fyra servicebyggnader, utslagsplats med latrintömning. Sist men inte minst vill vi puffa för platsens solnedgångar – det sköna västläget gör dem helt bedårande. 
 
Adress: 740 71 Öregrund. E-post: info@grasobadenscamping.se Webb: www.grasobadenscamping.se Tfn: 0173-331 90. Öppettider: Öppen 1/5-30/8. Fullservice från 11/6, kl 8-21 varje dag. Antal platser: 300 stycken. Pris högsäsong: 200 kr/dygn, el 50 kr/dygn. Midsommar: 250 kr/dygn. Att göra: Djurstens Fyr är en av Sveriges mest tillgängliga fyrplatser. Pröva att rulla iväg på en cykelutflykt på en av tre olika turer som rekommenderas. Gå på naturstigar med eller utan guide. GPS: N60° 21'12" / E8° 26'47"
Christer Lundin (text och foto)

Ta en titt på en av Sveriges mest tillgängliga fyrplatser eller spana på båtarna i Roslagen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.