Bild
Nästa artikel
Bilder från Noliamässan

Bilder från Noliamässan

MÄSSOR

Stora Nolia i Umeå pågår mellan 3-11 augusti och vi var där vid lördagens öppning. Mässan brukar besökas av runt 100.000 personer och här erbjuds allt från mat, bygg och maskiner till husbilar och husvagnar.

Mässan pågår i nio dagar till den 11 augusti så än hinner du dit. Se bilder genom att klicka på bilden till höger >>>>>>

När grindarna öppnades var vi många som i rask takt promenerade direkt till det stora området med husbilar och husvagnar. Flera nyheter premiärvisas på Noliamässan och några exempel är Kabes nya halvintegrerade husbilar som är lika breda som husvagnarna. 250 centimeter istället för 230 centimeter gör en hel del invändigt kan vi intyga, särskilt märks det kring sittgrupp och kök.

 

Vidare premiärvisar Solifer och Polar sin nya design av bakstammen och fronten som vi skrivit om på hemsidan tidigare. Även Cabby premiärvisade de modeller du kan läsa om i tidigare artikel. En annan nyhet vi skrivit om och som drog en hel del besökare var premiärvisningen av Fritidsvagnen. De tillverkas i Polen och är småvagnar till lågpris. Läs även vårt test av Poksi som de heter i bland annat Finland. Adria visar också sina nyheter Altea och Coral som vi skrivit om tidigare liksom Hobbys nya husvagnar och husbilar.
 

Eftersom Noliamässan riktar sig till en bred publik är det alltid roligt att notera vad "vanligt" folk tycker om de utställda husbilarna och husvagnarna. Många verkade sugna på en husbil eller husvagn och faktiskt en hel del yngre par som går och drömmer...


- Vi tycker att det bästa med Noliamässan är alla husbilar och husvagnar och näst bäst är all mat som finns här. Vi blev stormförtjusta i Kabe 880. Färgerna, inredningen och att den är så bekväm att sitta i, sa Pia Lahtinen och Per Jansson, ett yngre par som aldrig haft husbil eller husvagn.

Här är några campingtips för dig som vill besöka Noliamässan fram till 11 augusti:
First Camp Nydala:
N63° 50' 36" E20° 20' 41"
Umeå Camping Bella Vista:
N63° 47' 28" E20° 18' 29"
Mässcampingen Umestan (fd regementsområdet, ej el): N63° 50' 16" E20° 16' 04"

Taggar: Nyheter, Hem, default_top

Kommentarer

#1
tommyedling
2013-08-13 12:41

Nu hade de sol,men när jag var där,regnade det hela dagen..Tack Norrland.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.