Bild
Nästa artikel
Mat och handboll i Kristianstad

Mat och handboll i Kristianstad

Nyheter

13-21 juli är det dags för den årliga beachandbollen i Åhus, cirka 800 lag är anmälda till evenemanget som förvandlar Åhus till en riktig folkfest. Senare i höst, i september är det skördemånad och detta firas med en smakmånad i Kristianstad, Skåne.

 

Under sommaren och hösten kommer även den sista lördagen i månaden att vara tillägnad maten i Kristianstad stad. Lokala producenter kommer att ha en marknad från Lilla Torg till Södertorg där man har möjlighet att titta, smaka och köpa närproducerad mat. Detta evenemang heter Smakgatan och kommer att arrangeras sex gånger i år: 
26 maj
28 juli
25 augusti
29 september
27 oktober
24 november
 
För att besöka marknaden, ta bussen från Åhus brygga vid campingen Regenbogen, som vi på Husbil&Husvagn besökte i nummer 5.11. 
 
Under september månad kommer Kristianstad kommun att förvandlas till en matfest. Skördefester, matmarknader och gårdsbutiker kommer att ha evenemang och aktiviteter som passar de flesta. För mer information, tider och priser, besök http://www.kristianstad.se/sv/Om-kommunen/Spirit-of-Food/Smakmanad-2012/. Där kan du även hitta mer om arrangemanget "Smakgatan"
 
Tidigare under sommaren, i juli, kommer Åhus att fyllas av förväntansfulla handbollsspelare när det är dags för den årliga beachandbollsfestivalen. Den kommer att gå av stapeln 13 juli och kommer pågå till och med 21 juli. För mer information om evenemanget, besök www.beachhandboll.com.
 
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.