Nästa artikel
Mathallen i Oslo har öppnat
Nyheter

Mathallen i Oslo har öppnat

Publicerad 25 oktober 2012 (uppdaterad 19 november 2012)
Nu har Mathallen, en mötesplats för matintresserade, öppnats i Oslo.

Nu har Oslos nya mötesplats för matintresserade invigts. Mathallen i Oslo, som ligger i det nya området Vulkan vid Akerselva, lockar med 33 restauranger, barer och affärer med fokus på norsk kvalitetsmat och dryck. Men det bjuds även på matinfluenser från bland annat Medelhavet och Asien.

Den gamla upprustade stålfabriksbyggnaden är tänkt att bli ett centrum för norsk matkultur och en attraktion i sig. Här kan man som besökare både njuta av maten på plats, men också handla och få tips om hur råvarorna kan tillagas.

Aspelin Ramm, företaget bakom satsningen, har inspirerats av andra framgångsrika matmarknader som Torvhallerne i Köpenhamn och Borrough Market i London.

— Det är på tiden att Oslo får en egen matmarknad. Mathallen är ett sätt för oss att värna om de goda matupplevelserna, säger marknadsansvarige Frode Rønne Malmo.

Mathallen i Oslo är öppen tisdag-söndag. Det nya området Vulkan representerar en nytänkande, kreativ och kulturell del av Oslo, med mängder av små kaféer, designbutiker, kulturella institutioner och musikställen.

 

Läs mer här: www.mathallenoslo.no

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.