Nästa artikel
Maxad Sunlight Cliff 4x4 Adventure Van
2020-future

Maxad Sunlight Cliff 4x4 Adventure Van

Publicerad 22 juli 2019 (uppdaterad 19 augusti 2019)
Showbilen Sunlight Cliff 4x4 Adventure Van är en dröm för unga vanlifers. Med hängmatta och bouldering-steg upp på taket saknas inget. Till och med winsch för att dra vattenskidåkare i 60 km/h ingår i denna plåtis för äventyrare.
Den fullmatade showstoppern Sunlight Cliff 4x4 Adventure Van har allt som behövs för en aktiv semester. Nu finns bilen tyvärr inte till försäljning men som läcker inspiration fungerar den i allra högsta grad. Vi räknar med att denna Fiat Ducato med Dangels fyrhjulsdrift står som lockbete i Sunlights monter på Düsseldorfmässan...

Om vi börjar utifrån så är den gråkamouflerad och smälter dämed in lika bra i naturen som i storstadsmiljö utan att väcka (för lite) uppmärksamhet. Ljusrampen på taket ska inte bara användas vi mörkerkörning utan den är också perfekt till att lysa upp backen när man parkerat för lite snowboard eller MTB när solen gått ner.
 
Med boulderinggrepp fastskruvade på bakdörren klättrar du upp på en halkfri GRP-matta på taket. Där kan du sedan sitta och filma kompisarna när de stompar trick (eller vad det heter) eller ta en lur i hängmattan vars stativ på insidan annars fungerar som hållare för skidor och surfbrädor. På taket finns för övrigt en winsch med 500 meter lina som kan dra vattenskidåkare (eller jobba som skidlift) i 60 km/h. Hjulen är rejäla terrängdäck med beadlocks så det går köra på lågt lufttryck i terräng utan att däcken slirar på fälgen.

Invändigt finns plats för fyra sovande och tack vare Fiats karossvariant med dubbla skjutdörrar kommer man närmare naturen. Med både bakdörrar och sidodörrar på vid gavel går det snabbt att vädra bilen. Kylskåpet är utbytt mot dubbla kylboxar som kan tas med ut och istället för överskåp är bilen försedd med nät i taket och ett gäng mjuka väskor. Multifunktion är a och o i Sunlight Cliff 4x4 Adventure Van.

Den längsmonterade soffan bäddas snabbt ut till en gästsäng för två. Duschmunstycket kan användas både invändigt och utvändigt och duschen i sig fungerar också som "väggar" när förbränningstoaletten ska användas. Längst bak i bagageutrymmet finns ett MTB-hopp att ställa ut på lämplig plats när det ska tränas på cykelhopp.

Sunlight är ett varumärke från stora Hymergruppen som gärna riktar sig till en yngre målgrupp och Adventure Van riktar sig till alla de som drömmer om actionfylld #Vanlife. Vill du se bilen in action så hittar du den på youtube här.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.