Bild
Nästa artikel
MECA börjar serva husbilar

MECA börjar serva husbilar

NYHETER

Verkstadskedjan MECA blir exklusiv verkstadspartner till Fritidsbilen.se som börjar sälja husbilar. MECA:s verkstäder auktoriseras för att ta hand om husbilar av märket Swift som ägarna av Fritidsbilen.se har agenturen för i Norden.

MECA satsar på det för dem nya fordonssegmentet husbil genom att alliera sig med det nystartade företaget Fritidsbilen.se och fritidsbilstillverkaren Swift. MECA auktoriserar nu verkstäder i hela Sverige att kunna serva och reparera de husbilar av märket Swift som säljs av franchisetagare till fritidsbilen.se. Meca-verkstäderna kommer även att kunna serva och reparera husbilar av andra fabrikat (dock inte som auktoriserad aktör). Lanseringen av MECA:s satsning i husbilsbranschen sker under Elmia-mässan för husvagn och husbil 10-13 september.

- Många serviceverkstäder i husbilsbranschen är duktiga, men merparten har inte möjlighet att hjälpa husbilsägaren med både chassi- och bodel vid samma servicetillfälle. Kunden har fått åka till två olika verkstäder, en för motordelen och en för bodelen. Våra auktoriserade MECA-husbilsverkstäder kommer att kunna hantera hela husbilens servicebehov, säger Krister Duwe VD MECA Sweden

Den svenska husbilsparken består av drygt 85 000 fordon och försäljningen av nya husbilar har mer än fördubblats de senaste 10 åren. Varje år säljs det 4000 nya husbilar i Sverige.

- Vi ser att husbilsmarknaden har stor potential och passar bra in i vårt erbjudande. MECA-verkstäder servar och reparerar redan idag lätta lastbilar som utgör stommen i en husbil, det nya segmentet ligger därför nära vår befintliga affär, säger Krister Duwe.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.