Bild
Nästa artikel
Mellbydalen kan bli ett av Västsveriges underverk

Mellbydalen kan bli ett av Västsveriges underverk

NYHETER

Västarvet, som är en del av Västra Götalandsregionen, ska arrangera en omröstning där regionens sju underverk ska utses. Från Alingsås kommun är det "Mellbydalen – kvarnarnas dal" som är nominerad.

Redan i höstas drog Västarvet igång med nomineringarna. En kandidat presenteras varje vecka i 49 veckor, och reglerna säger att det endast är en kandidat från varje kommun i regionen som gäller. Det är Västarvet som håller i urvalsprocessen, och det är också Västarvet som ordnar med omröstning när alla kandidater har presenterats. 

I september månad presenteras sedan de vinnare som fått flest röster och Västra Götaland får i samma stund officiellt sju underverk. 

I går var det dags att presentera kandidaten från Alingsås kommun. Där föll Västarvets val på "Mellbydalen – kvarnarnas dal", där det mellan Gräfsnäs och Nossebro tros ha legat ett hundratal kvarnar på 1800-talet. Några av dessa finns bevarade med hjälp av ideella insatser, bland annat holkkvarnen i Torp och kjolkvarnen i Borg.

Här kan du läsa mer om Mellbydalen på Västarvets hemsida. 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.